13. toukokuuta 2010

Quiche aux brocolis, poivrons et lardons

Quiche on yksi suosikki piiraistani. Sen hyvä puoli on muunneltavuus, eri täytteillä piiraasta saa lukemattomia eri variaatioita, aina ei tarvitse tehdä sitä klassista quiche lorrainea (vaikka se suussa sulavaa onkin! :)

Quichen teko alkaa pohjan valmistamisella.

  • 150 grammaa voita
  • 4,5 - 5 dl venhäjauhoja
  • Vettä
Pilko voi pieniksi paloiksi ja nypi ne sekaisin jauhojen kanssa. Lisää joukkoon hiukan vettä ja pyörittele taikina palloksi. Laita taikina jauhotulle alustalle ja painele se parin sentin paksuikseksi levyksi. Kaulitse levy piirakkapohjaan sopivaksi ja siirrä se siihen. Painele lopuksi taikina kiinni pohjaan ja tee tarvittavat hienosäädöt :) Paista uunissa noin 15 min.

Täytteiksi tuli tällä kertaa parsakaalia, paprikaa ja possun kylkisiivua.
  • 100-150 g possun kylkeä
  • parsakaalia
  • ½ paprika
  • 2dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Timjamia

Paista kylkisiivut pannussa todella rapsakoiksi. Leikkaa parsakaalista noin 10 kukintoa ja siivuta paprika. Murenna rapeat kylkisiivut esipaistetun piirakkapohjan pohjalle ja levitä parsakaalit ja paprikat tasaisesti niiden päälle. Sekoita kerma ja kanan munat ja lisää joukkoon pippuria, suolaa ja timjamia. Kaada seos piirakkapohjaan niin, että kaikki täytteet peittyvät. Paista uunissa 200 asteessa kunnes piirakka on kohonnut ja ruskistunut pinnalta.

2 kommenttia:

  1. Oijoi, ton on pakko olla suoraan taivaista! Näyttää todella hyvältä! Laiteitteko siihen juustoa ollenkaan?

    -Masu

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä tosi hyvää, varsinkin rapsakka possun kylki sulaa suussa. Juustoa ei laitettu yhtään. :)

    VastaaPoista