13. toukokuuta 2010

Korianteri & lime tortillat

    Juttelin pitkästä aikaa messengerissä meksikolaisen kaverini kanssa ja sain välittömästi inspiraation valmistaa meksikolais/texmex-tyylisen aterian.
    • Kaksi kanan rintafilettä
    • Tuoretta korianteria
    • Lime
    • Tuore chilipalko
    • Suolaa
    • Pippuria
    • Oliiviöljyä
    Hienonna kourallinen korianterinlehtiä ja heitä ne tehosekoittimeen. Pilko chilipalko ja laita tehosekoittimeen. Purista limen mehu korianterinlehtien ja chilinpäälle ja lorauta sekaan hieman oliiviöljyä. Jauha vielä lopuksi joukkoon pippuria ja suolaa ja hienonna ainekset tehosekoittimella. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta niin tämän voi varmasti tehdä käsin sekoittelemalla. Suikaloi seuraavaksi kanan fileet ja kaada mausteet niiden päälle. Sekoittele hyvin ja laita peitettynä jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, että valmistat tortillat.

    Yleensä ihmisillä on tapana ostaa tortillat valmiina, mutta niiden itse tekeminen on helppoa ja niistä tulee myös paljon parempia! Aivan autenttiset tortillat pitäisi varmaankin tehdä maissijauhoista, mutta teimme ne nyt vehnäjauhoista kun niitä sattui kaapissa olemaan.

    5½ dl vehnäjauhoa
    ½ tl suolaa
    ½ dl oliiviöljyä
    2 dl vettä

    Sekoittele ainekset taikinaksi ja leivo se pitkoksi. Jaa pitko 8-10 osaan ja taputtele ne jauhotetulla alustalla ympyrän muotoiseksi pulliksi. Lopuksi kaulitse pullat paistinpannun kokoiseksi letuksi. Mitä ohuempia saat kaulittua, sitä parempi. Muista laittaa lettujen väliin jauhoa jos kasaat ne pinoon ennen paistamista, muuten ne tarttuvat herkästi toisiinsa.

    Paista tortillat kuivalla ja kuumalla pannulla noin 1-2 minuuttia per puoli kunnes niihin muodostuu kauniita ruskeitä täpliä. Laita tortillat pinoon lautaselle ja peitä ne siksi aikaa, että paistat kanan suikaleet.

    Lisäkkeeksi käy melkein mikä vain, vaikkapa erilaiset kasvikset ja itse tehty guacamole.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti