26. toukokuuta 2010

Kotikutoiset kalapuikot

Aikoinaan kalapuikot olivat ainoa "kalaruoka", jota suostuin syömään. Lempparikala kuitekin joutui ei-listalle luettuani puikkojen pakkausselosteen. Onneni kääntyi, kun löysin ohjeen kalapuikkojen tekoa varten ja jälleen lapsuuden herkku on löytänyt tiensä ruokapöytäämme. Puikkoja varten tarvitset seuraavat ainekset:
  • n.400 grammaa seitiä
  • vehnäjauhoja
  • grahamjauhoja
  • kananmunia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
Pakastettu seiti kannattaa sulattaa hyvin ennen ruuanlaittoa, jotta kalansisus ei jää raa´aksi. Sulatettu kala leikataan paloihin, siis puikoiksi. Voit itse päättää, minkä kokoisia puikkoja haluat. Itse pidän ohuista paloista, jotka paistuvat nopeasti rapeiksi.

Ota esiin kolme kulhoa, joista yhteen laitat vehnäjauhoja, toiseen grahamjauhoja ja kolmanteen sekoitat kananmunan. Lisää grahamjauhojen joukkoon myös suola ja pippuri. Puikot pyöritellään vuorotellen kulhoissa, ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi grahamjauhoissa. Tämän jälkeen puikot ovat paistoa vaille valmiita. Paista kalapuikkoja voissa pannulla molemmilta puolilta niin kauan, että ne saavat kauniin ruskean pinnan.

Tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kera. Itse tein puikoille kaveriksi porkkanamuhennoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti