Täytetyt kesäkurpitsat
- keskikokoinen kesäkurpitsa (yhdestä kesäkurpitsasta riittää syötävää kahdelle)
- 250 grammaa jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- tuoreita herkkusieniä
- tölkki tomaattimurskaa
- mozzarellaa
- suolaa
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- ripaus sokeria
Pese kesäkurpitsat hyvin ja puolita ne. Koverra lusikalla kurpitsan pehmeä sisus pois. (Minä pussitin ja pakastin sisälmyksen, sillä sen voi käyttää myöhemmin kasviskeittoon). Rouhi koverrettujen puolikkaiden päälle hieman suolaa ja odota, että suola nostaa kurpitsasta ylimääräisen nesteen pois. Pyyhi neste pois talouspaperilla.
Valmista sitten täyte. Pilko sipuli ja valkosipulin kynsi sekä mieleisesi määrä herkkusieniä. Kuullota kuumalla pannulla oliiviöljyssä sipuli ja lisää joukkoon valkosipuli. Ruskista pannussa myös jauheliha ja lisää mukaan lopuksi herkkusienet. Sekoita koko komeus pannulla ja kaada vielä mukaan tomaattimurska. Mausta. Anna täytteen kiehua pannulla ja tekeytyä, niin että siinä on mahdollisimman vähän nestettä.
Lusikoi täyte kesäkurpitsoihin ja laita täytteen päälle mozzarellaa. Paista uunissa 200 asteessa kunnes juusto on ruskistunut, noin 30 minuuttia.
Lisukkeeksi ajattelin ensin salaattia, mutta nappasinkin kaupasta mukaan ruusukaaleja. Niistä sain oivan kaverin kurpitsoille.
Höyrytetyt ruusukaalit
- rasia ruusukaaleja
- voita
- suolaa
- pippuria
- parmesaani-juustoa
Huuhtele ruusukaalit huolella ja poista niistä kannat sekä päällimmäinen lehtikerros. Jos kaalit ovat erikokoisia kannattaa suurimpiin kaaleihin tehdä ristiviillot kantaan kypsymisen nopeuttamiseksi. Kiehauta vesi kattilassa ja laita siivilä kattilan päälle. Kaada ruusukaalit siivilään. Anna kaalien höyrystyä 15 minuutin ajan.
Kuumenna nokare voita pannulla ja lisää kypsyneet ruusukaalit. Pyörittele hetki ja mausta suolalla ja pippurilla. Lopuksi ripottele kaalien päälle raastettua parmesaania.
Aika hyvä setti. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti