8. syyskuuta 2013

Elämäni (ensimmäinen) alkupala

Olin noin 11-vuotias, kun sain tietää, että ruokalajeja on muitakin kuin se pääruoka. Oli syysloma ja vietimme sitä perheen kesken Vuokatissa. Isä kokkasi eräänä iltana ja tuolloin sain eteeni elämäni ensimmäisen alkupalan. Silloin kävi niin, että avokadon, smetanan ja katkaravun hieno liitto ei saanut aikaan makuelämystä suussani. Taisi olla jompikumpi vanhemmista, joka sai nauttia minunkin alkupalani.
Kyseinen ruokalaji teki minuun kuitenkin tuolloin jo niin suuren vaikutuksen, etten todellakaan muista, mitä seuraavat ruokalajit mahtoivat olla.
No nyt myöhemmin olen onnistunut luomaan aikamoisen intohimon niin avokadoihin, katkarapuihin kuin smetanaankin. Kaikkia noita syön yhdessä ja erikseen aina kun mahdollista. Osaatte, jo varmaan arvata, mitä minä teen jos saan valita alkupalan.


The alkupala
  • avokado
  • smetanaa
  • katkarapuja
  • rouhittua mustapippuria
Tämä ruokalaji on siitä hyvä, että se on lähes täydellinen nautinto, mutta myös äärimmäisen yksinkertainen. Halkaise kypsä avokado puoliksi. Poista avokadon siemen. Annostele siemenkotaan smetanaa ja smetanan päälle katkarapuja. Rouhi päälle mustapippuria. Nauti! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti