Kiirastulen kananmunat
- 1 valkosipulin kynsi
- oliiviöljyä paistamiseen
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 4 kananmunaa
- suolaa
- pippuria
Kuumenna pannu ja lorauta oliiviöljyä pannulle. Odota hetki, että öljy kuumenee ja heitä mukaan kuorittu ja litistetty valkosipulin kynsi. Pyörittele valkosipulin kynttä pannulla, jotta se antaa makua ruokaan. Kun kynsi on muuttunut ruskeaksi, heitä se pois. Tässä vaiheessa se on täyttänyt tehtävänsä.
Kaada pannulle tomaattimurska. Varo roisketta ja kuumuutta. Anna murskan kiehua hetki ja ala sitten lisätä kananmunia. Riko kananmunan kuori ja tee lastalla tomaattimurskaan aukko, niin että pannun pohja näkyy. Kaada siihen kananmuna. Tee näin jokaiselle kananmunalle. Anna munien paistua kaikessa rauhassa, kunnes ne ovat mielesi mukaiset. Lisää suolaa ja pippuria.
Tätä kirjoitellessa tuli mieleeni, että opiskeluaikoina toinen usein kokattu kananmunaruoka oli moldovalainen jalkapalloilija. Tiedättekö millainen se on? Ehkäpä sitäkin voisi kokata joku ilta poistamaan pahimman nälän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti