1. kesäkuuta 2014

Kampasimpukkapastaa

Kokkasin vihdoin kampasimpukkaa ensimmäistä kertaa. Suunnittelin kokkaavani sitä viimeiset neljä vuotta, joten pohjatyö oli varsin syväluotaava. Odotukset kampasimpukan herkullisuudesta olivat korkeat, eikä se tuottanut himppuakaan pettymystä. Makunautinto oli taattu. Minun ohjeeni on mukailtu Sara La Fountainin reseptistä.

Kampasimpukkapasta
(2 syöjälle)
  • 250 g pinaattituorepastaa
  • ½ purjo
  • 2 ruokalusikkaa voita
  • 400 g kampasimpukoita
Kastike
  • tilkka öljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 teelusikka inkivääriä
  • 2 desilitraa kermaa
  • 1 desilitra kookosmaitoa
  • 2 ruokalusikallista valkoviiniä
  • puolikkaan limen mehu
  • ripaus currya
  • 1 teelusikka kuivattua chilirouhetta
  • ripaus suolaa ja sokeria
Aloita kokkaaminen kastikkeesta. Lorauta paistinpannulle tilkka öljyä. Anna pannun kuumentua.  Murskaa ja silppua valkosipuli inkivääri. Laita ne pannuun. Anna aromien avautua ja lisää mukaan kerma, kookosmaito. Anna seoksen saostua ja keittyä hieman kokoon.
Lisää  sitten mukaan valkoviini, limen mehu ja mausteet. Anna keittyä vielä hieman lisää kasaan. Laita kastike odottamaan sivuun.

Keitä  nyt pasta. Huuhtele purjo hyvin ja silppua se. Kuullota purjo pannulla nokareessa voita ja  laita sekin hetkeksi odottelemaan annoksen kokoamista.
Paista kampasimpukat pannulla. Jos käytät pakastettuja simpukoita, sulata ne ennen ruuan valmistusta. Sulatus kestää noin 20-30 minuuttia ja tulee tehdä kylmässä vedessä. Kuivaa sulaneet simpukat talouspaperilla. Simpukoiden paketissa teko-ohjeena oli, että simpukoita tulisi paistaa 4-5 minuuttia. En uskonut ollenkaan tuohon vinkkiin. Jos kampasimpukoita paistaa liian kauan, niistä tulee kumimaisia.  Paistoin herkut Gordon Ramsayn ohjeella, joka menee näin: Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi. Lisää pannulle tilkka oliiviöljyä. Asettele simpukat pannulle yksi kerrallaan ympyrämuodossa. Kun olet saanut kaikki simpukat pannulle, lähde saman tien uudelle kierrokselle kääntämällä jokainen simpukka yksitellen ympäri toiselle puolelleen. Ja kun olet tehnyt tämän kierroksen, siirry kolmannelle kierrokselle ja nosta simpukat vuorotellen pois pannulta. Tässä on tärkeää muistaa, missä päin pannua se aloitussimpukka sijaitsikaan. Tämä paistamistyyli sopi mielestäni kampasimpukoille erittäin hyvin, kypsyysaste oli todella hyvä.
Tämän jälkeen voit koota pasta-annokset lautasille. Laita pastaa ensimmäiseksi, lisää sen päälle purjon renkaat ja sen jälkeen sopiva määrä kampasimpukoita. Kaada lopuksi päälle herkullista kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti