24. helmikuuta 2014

Taas se kokkaa kesäkurpitsaa..

Saatan toistaa itseäni, mutta en anna sen haitata, koska lopputulos on herkkua. Tein jälleen kerran täytettyä kesäkurpitsaa. Miksi päätin sen tännekin jakaa, on se, että tämän kertainen versio on aika hyvä kasvisvaihtoehto. Resepti on Sikke Sumarin, mutta muuntelin sitä hieman mieleisekseni muun muassa lisäämällä pähkinöitä.

Kasvistäytteiset kesäkurpitsat (2:lle syöjälle)
  • 2 keskikokoista tai suurta kesäkurpitsaa
  • 2 sipulia 
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 2 kananmunaa, keltuainen ja valkuainen eroteltuina
  • kourallinen pistaasipähkinöitä kuorittuna
  • 100 grammaa fetaa
  • 1 desilitra gruyère-juustoa raastettuna
  • 2 ruokalusikkaa silputtua persiljaa
  • 1 ruokalusikkaa silputtua minttua
  • 1 ruokalusikka vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria 
  • nokare voita ja loraus oliiviöljyä paistamiseen
Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa puoliksi. Koverra lusikalla sisus pois. Silppua sisus, sipulit ja valkosipulin kynnet ja kuullota ne öljyn ja voin seoksessa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Murskaa pistaasipähkinät morttelissa pienemmäksi, älä kuitenkaan jaukoksi asti, jotta ne antavat rapsakkaa suutuntumaa ruuassa.
Lisää kesäkurpitsa-sipuli-seokseen vehnäjauhot ja sekoita lastalla tasaisesti, niin että jauhot kypsyvät samalla hetken. Lisää joukkoon pistaasipähkinät, juustoraaste, yrtit ja munan keltuaiset. Sekoita hyvin.
Vatkaa munan valkuaiset vaahdoksi ja se täytteeseen.
Täytä kesäkurpitsat täytteellä ja ripottele päälle fetajuusto.

Paista uunissa 180 asteessa puoli tuntia tai kunnes juuston pinta on ruskistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti