Kasvistäytteiset kesäkurpitsat (2:lle syöjälle)
- 2 keskikokoista tai suurta kesäkurpitsaa
- 2 sipulia
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 2 kananmunaa, keltuainen ja valkuainen eroteltuina
- kourallinen pistaasipähkinöitä kuorittuna
- 100 grammaa fetaa
- 1 desilitra gruyère-juustoa raastettuna
- 2 ruokalusikkaa silputtua persiljaa
- 1 ruokalusikkaa silputtua minttua
- 1 ruokalusikka vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
- nokare voita ja loraus oliiviöljyä paistamiseen
Murskaa pistaasipähkinät morttelissa pienemmäksi, älä kuitenkaan jaukoksi asti, jotta ne antavat rapsakkaa suutuntumaa ruuassa.
Lisää kesäkurpitsa-sipuli-seokseen vehnäjauhot ja sekoita lastalla tasaisesti, niin että jauhot kypsyvät samalla hetken. Lisää joukkoon pistaasipähkinät, juustoraaste, yrtit ja munan keltuaiset. Sekoita hyvin.
Vatkaa munan valkuaiset vaahdoksi ja se täytteeseen.
Täytä kesäkurpitsat täytteellä ja ripottele päälle fetajuusto.
Paista uunissa 180 asteessa puoli tuntia tai kunnes juuston pinta on ruskistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti