Chorizolla ja chipotlella täytetty kanarulla
- Kokonainen broileri, luomu mikäli mahdollista, luuttomana
- 2 raakaa chorizomakkaraa, lihat puristeltuna ulos kuorista
- Paketti parmankinkkua (~6 kpl kinkkusiivuja)
- 3 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
- Purkki (~10 kpl) chipotle pippureita (mikäli et pidä kovin tulisesta voit toki laittaa vähemmän) aukaistuna ja siemenet poistettuna. Esim. La Costeñan chipotleja on melko hyvin saatavilla
- Noin puolikas ruukullinen korianteria, hienonnettuna
- Merisuolaa myllystä
- Pippuria myllystä
- 2 teelusikkaa paprikajauhetta
- Oliiviöljyä
- 2 noin 40-50cm palaa foliota
- Kanan paistoliemi
- Oliiviöljyä
- 1 ruokalusikka venhäjauhoja
- (1-2 dl Vettä)
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Levitä luuton kana leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Rouhi lihan päälle suolaa ja pippuria ja ripottele myös paprikajauhe. Levitä lihan päälle tasaisesti hienonnettu valkosipuli, aukaistut chipotlet, chorizot ja hienonnettu korianteri.
Rullaa varovasti kana leikkuulaudan päällä niin tiukaksi rullaksi kuin saat ja laita syrjään. Levitä leikkuulaudalle yksi pala foliota leveyssuunnassa ja pirskota sen päälle oliiviöljyä ja rouhi suolaa ja pippuria. Aseta 4 kinkkusiivua folion keskelle pituussuunnassa siten, että kukin siivu on hieman edellisen päällä. Aseta 2 kinkkusiivua vaakatasoon pituussuunnassa olevien kinkkusiivujen yläpuolelle, siten että ne ovat hieman alla olevien siivujen päällä. Tavoitteena olisi, että kinkkusiivut ympäröivät koko kanarullan. Aseta rullattu kana kinkkusiivujen päälle folion alaosaan ja kierrä folio rullalle, siten että kinkkusiivut tulevat kanan ympärille, mutteivat jää folion väliin. Kierrä ylijääviä folion päitä vastakkaisiin suuntiin, siten että paketti puristuu tiukaksi ja muistuttaa hieman paukkukaramellia. Kierrä vielä toinen folio rullan ympärille, että saat tukevamman paketin.
Laita rulla vuoassa uuniin ja paista 1h 30min. Ota rulla uunista ja laita lautaselle levähtämään hetkeksi. Kun folio on jäähtynyt niin paljon että sitä vois koskettaa, kääri se pois ja siirrä rulla tarjoiluastiaan.
Kerää folioon ja lautaselle valunut liemi ja kaada se paistovuokaan. Raaputa vuoan pohjaa, että saat karamelisoituneet palat irti. Laita paistinpannu kuumenemaan hellalle kun pannu on kuumana, laita siihen oliiviöljyä ja ruokalusikallinen jauhoja. Paista niin pitkään että jauhot alkavat saamaan väriä. Kaada kanan paistoliemi pannulle ja lisää tarvittaessa vettä jos liemi näyttää liian paksulta. Keittele kastiketta hetken aikaa kokoon kunnes se peittää siihen upotetun lusikan pinnan ohuelti.
Ruoan lisäksi valmistin avokado- ja tomaattisalaatin sekä quinoaa, jotka sopivat hyvin tämän jossain määrin Etelä-Amerikka henkisen ruoan lisukkeeksi. Lisäkkeiden valmistaminen kannattaa aloittaa viimeistään 20 minuuttia ennen ruoan uunista ottamista. Jos lisäkkeenä valmistaa esim. perunoita kannattaa valmistaminen aloittaa jo aiemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti