Kiinalaisia ruokia emme ole hirveästi tehneet, ellei omasta päästä sävellettyä arkiruokawokkia lasketa sellaiseksi. Pitäisi varmaan kuitenkin tehdä enemmän, sillä tämän kertainen ruoka oli valmistuttuaan erittäin rikkaan täyteläisen maukasta.
Jos tavoittelet annokseesi näyttävyyttä, pyri löytämään mahdollisimman säännöllisen muotoinen ja tasaisen paksu pala possun kylkeä. Saamani pala oli mittasuhteiltaan hieman epätasainen, joten paloista ei tullut aivan yhtä täydellisiä kuutioita kuin Gordonin kirjan kuvissa. Ruoan maukkauteen tällä ei ole vaikutusta!
Punainen haudutettu possunkylki
- n. 1 kg luomupossunkylkeä
- 1 ruokalusikka (oliivi)öljyä
- 2 ruokalusikkaa sokeria
- 6 ruokalusikkaa soijakastiketta
- 3 sentin pala inkivääriä, kuorittuna ja pilkottuna
- 2 tähtianista
- 1 kanelitanko
- 3 kuivattua chiliä tai teelusikallinen kuivattua ja jauhettua chiliä
- vettä
- kolme kevätsipulia tai ruukku ruohosipulia
Leikkaa possun kylki 2 sentin paloiksi. Lämmitä öljy ja sokeri kattilassa keskilämmöllä. Kun sokeri on sulanut ja alkaa karamelisoitua, lisää possun palat nahkapuoli alaspäin. Paista muutaman minuutin ajan kunnes nahka alkaa karamelisoitua. Paista palat kahdessa erässä jos ne eivät mahdu kattilaan kerralla.
Lisää soijakastike, inkivääri, tähtianis, kaneli ja chili ja kaada tarpeeksi vettä, että lihat peittyvät. Kumenna kiehuvaksi ja laske lämpöä niin, että vesi poreilee hiljalleen. Kiehuta noin tunnin verran kun liha on erittäin mureaa.
Poista lihat kattilasta siivilällä tai reiällisellä kauhalla ja aseta syrjään lautaselle. Keitä lientä kunnes se saa siirappimaisen koostumuksen. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai hieman sokeria jos liemi on liian suolaista. Sekoita kevät- tai ruohosipulit lihojen joukkoon. Säästä kuitenkin pieni kourallinen tarjoilua varten. Lisää lihat kastikkeeseen ja anna niiden lämmitä.
Kasaa lihat kulhoon ja ripottele kevät- tai ruohosipulia päälle ja aseta tarjolle riisin kanssa.
Jätetäänkö nahka?
VastaaPoistaJätetään
VastaaPoista