13. tammikuuta 2013

Yrttikuorrutteiset karitsan kyljykset

Maukasta alkuvuotta 2013!
Vuoden ensimmäiset hieman paremmat kokkailut tuli tehtyä viime perjantaina. Tarkoitus oli tehdä jotain uutta, jota en ole aikaisemmin kokeillut. Pää löi tyhjää. Torstai-iltana löysin kirjahyllyyn unohtuneen Gino D´acampon "Fantastico! Modernia italialaista ruokaa" -kirjan ja sieltähän se vastaus löytyi. Karitsan kyljekset oli haettava kaupasta.

Vaativa laadun tarkkailija.
Kun tulin kotiin ja sain ruokakassin kannettua pöytään, oli taloutemme nälkäisin kaveri jo heti tilanteen tasalla. Pussissa oli selvästi jotain naksuja parempaa ja karvaturri vaati sitä eteensä nyt ja heti. Kissan perjantaihin ei kuitenkaan kuulunut kovista toiveista huolimatta karitsaa, vaan sen rooliksi jäi yleinen laadun tarkkailu ja päälle päsmäröinti.

Omista epäilyistäni poiketen karitsan kyljysten kokkaaminen oli helppoa ja nopeaa. Resepti on kahdelle syöjälle sopiva ja sitä varten tarvitset :
  • 6 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 ruokalusikkaa hienonnettua rosmariinia
  • 2 ruokalusikkaa hienonnettua salviaa
  • 150 grammaa sulatettua voita
  • 4 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 8 lampaan kyljystä 
  • 4 ruokalusikallista dijonsinappia

Aloita poistamalla leipäviipaleista kuoret ja jauha sisus monitoimikoneessa jauheeksi. Yhdistä kulhoon leipäjauhe, rosmariini, salvia ja voi ja sekoita ainekset keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja jätä se hetkeksi odottamaan kyljyksiä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista kyljyksiä pannulla molemmilta puolilta minuutin ajan. Siirrä kyljykset uunipellille ja sudi niiden pintaan sinappia ja kuorruta jokainen kahdelle ruokalusikallisella leipäseosta.

Paahda kyljeksiä 10 minuuttia uunissa, kunnes leipäjauhe kyljysten päällä on ruskistunut.

Lisukkeeksi käy mikä tahansa mikä itsestä tuntuu hyvälle. Minä tein tällä kertaa valkosipuli-rosmariini-perunat. Muussi tai pelkkä salaattikin käy mainiosti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti