Vuoden ensimmäiset hieman paremmat kokkailut tuli tehtyä viime perjantaina. Tarkoitus oli tehdä jotain uutta, jota en ole aikaisemmin kokeillut. Pää löi tyhjää. Torstai-iltana löysin kirjahyllyyn unohtuneen Gino D´acampon "Fantastico! Modernia italialaista ruokaa" -kirjan ja sieltähän se vastaus löytyi. Karitsan kyljekset oli haettava kaupasta.
![]() |
Vaativa laadun tarkkailija. |
Omista epäilyistäni poiketen karitsan kyljysten kokkaaminen oli helppoa ja nopeaa. Resepti on kahdelle syöjälle sopiva ja sitä varten tarvitset :
- 6 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 ruokalusikkaa hienonnettua rosmariinia
- 2 ruokalusikkaa hienonnettua salviaa
- 150 grammaa sulatettua voita
- 4 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 8 lampaan kyljystä
- 4 ruokalusikallista dijonsinappia

Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista kyljyksiä pannulla molemmilta puolilta minuutin ajan. Siirrä kyljykset uunipellille ja sudi niiden pintaan sinappia ja kuorruta jokainen kahdelle ruokalusikallisella leipäseosta.
Paahda kyljeksiä 10 minuuttia uunissa, kunnes leipäjauhe kyljysten päällä on ruskistunut.
Lisukkeeksi käy mikä tahansa mikä itsestä tuntuu hyvälle. Minä tein tällä kertaa valkosipuli-rosmariini-perunat. Muussi tai pelkkä salaattikin käy mainiosti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti