14. tammikuuta 2013

Gorgonzolatäytteiset herkkusienet

Edellisessä kirjoituksessa ollutta pääruokaa edelsi alkuruoka (tuttavallisemmin alkkari). Tämäkin herkku löytyi samasta italialaista ruokaa ylistävästä keittokirjasta kuin edellisen tekstin kyljykset.

Tämä resepti on fiinimpi versio kesäisestä grilliversiosta, jossa herkkusienen sisään tulee kotimaista Aura-juustoa ja komeus kruunataan pekonihunnulla.

Jotta voit kokata tätä alkuruuaksi tai ihan vain napostelua varten, tarvitset:
  • 8 herkkusientä
  • juoksevaa hunajaa
  • gorgonzolajuustoa (paketti)
  • oliiviöljyö
  • suolaa
  • pippuria
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Irrota sienistä jalat, jotta saat juustolle onkalon. Hiero sienen sisäpintaan hunajaa ja lusikoi täytteeksi 1-2 teelusikka gongonzolaa. Laita sienet uunipellille, mausta suolalla ja pippurilla ja pirskottele päälle oliivioljyä. Paista uunissa 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti