26. tammikuuta 2013

Nacho-gratiini

Viikonlopun rentoiluun ja herkutteluun sopii täydellisesti nacho-gratiini. Helppoa, hauskaa ja maukasta!

Salsa ja jauheliha nachojen päälle.
Salsa:
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • ½ keltainen paprika 
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 chiliä
  • kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ½ teelusikka suolaa
  • ½ teelusikka rouhittua mustapippuria
  • 1 teelusikka sokeria
  • 5 tippaa tabascoa
  • 2 teelusikkaa juustokuminaa
  • oliiviöljyä
Juusto kruunaa tämän herkun.
Muut tarpeet: 
  • 400 grammaa jauhelihaa
  • 2-3 ruokalusikkaa tomaattipyrettä
  • kuivattua oreganoa
  • 300-350 grammaa nachoja
  • 150 grammaa juustoraastetta
Aloita salsan valmistamisesta. Salsan voi tehdä jo aikaisemmin ja antaa sen sitten vetäytyä ja maustua jääkaapissa. Kaada tomaattimurska kulhoon. Paloittele sipuli, valkosipuli, chilit ja paprika ja heitä ne tomaattimurskan seuraksi. Lisää mausteet ja lorauta joukkoon oliiviöljyä (noin ruokalusikallinen).

Ruskista sitten jauheliha ja sekoittele lihan joukkoon tomaattipyre ja makusi mukaan sopivasti oreganoa.

Levitä nachot uunipellille leivinpaperin päälle. Lusikoi nachojen päälle salsa ja jauheliha. Lopuksi ripottele juustoraaste koko komeuden pinnalle. Juustona voi käyttää ihan emmentalia, mutta jos tykkää esimerkiksi cheddarista, toimii se varmasti tässä täydellisesti. Paista uunissa 200 asteessa 5-8 minuuttia, niin että juusto on sulanut.

Tarjoile salaatin, tomaattipalojen, ranskankerman ja naurun kera!

PS. Maistuu varmasti myös ilman jauhelihaa, sillä salsassa on niin paljon makua ja ytyä. Jauhelihan voi myös korvata pavuilla tai linsseillä, jos kaipaa vähän enemmän syömistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti