29. huhtikuuta 2013

Linssimuhennos

En ole hirveästi valmistanut kasvisruokia vaikka niistä pidänkin. Aasiassa kasvisruoat ovat usein mausteisen maukkaita ja niinpä ajattelin kokeilla valmistusta itsekin. Pääraaka-aineeksi valikoituivat punaiset linssit, joita valmistin jotakuinkin intialaiseen tyyliin.

Linssimuhennos:

  • 2 sipulia, hienonnettuna
  • 5 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
  • 0,5-1 chiliä, hienonnettuna (ei pakollinen, laitoin koska kaapissa sattui olemaan)
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 200g punaisia linssejä
  • 2 ruokalusikallista kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 1 purkki kookosmaitoa
  • 1 ruokalusikallinen juustokuminaa
  • 1 ruokalusikallinen kurkumaa
  • 1 ruokalusikallinen garam masalaa
  • 1 teelusikallinen kuivattua chilirouhetta
  • 1 kg tomaattimurskaa
  • 2 kuppia kasvis- tai kanalientä
  • nippu tuoretta korianteria
  • suolaa
  • pippuria
Kuumenna öljy suuressa korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipuli ja chili ja paista sekoittaen kunnes sipuli on ruskistunut kullan väriseksi. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetken aikaa. Lisää mausteet ja paista noin puolen minuutin verran sekoittaen koko ajan. Lisää tomaatit, liemi, kookomaito, sitruunan mehu ja linssit. Anna kiehahtaa ja alenna lämpöä. Anna kiehua hiljalleen ja välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan,

Tarjoile muhennos tuoreen korianterin ja esimerkiksi riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti