Valmistimme pihvin ulkofileestä ja kastikkeessa käytimme pannun huuhteluliemen lisäksi omatekoista lihalientä. Lopputulos oli erinomaisen herkkullinen.
Ainekset:
- Pihvit:
- 2 reilua pihviä naudan ulkofileestä
- Reilusti mustapippureita, murskattuna
- Suolaa
- Pieni pala voita
- 3 rkl oliiviöljyä
- Kastike
- 2 kuppia (n. 5 dl) lihalientä
- 0,5-1 kuppi (n. 1,25-2,5 dl) kermaa
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl viherpippureita + muutamia koristeluun
- 1 rkl voita
- (konjakkia)
Pihvien valmistuessa, ala kuullottamaan toisessa pannussa sipulia kunnes ne ovat ruskistuneet reippaasti. Lisää ruokalusikallinen viherpippureita joukkoon. Lisää lihaliemi ja keitä kokoon minuutin verran. Lisää kerma, sekoita ja anna kiehahtaa. Siivilöi sipulit ja pippurit pois ja lisää muutama uusi viherpippuri siivilöityyn kastikkeeseen. Kaada pihvinpaistopannusta ja astiasta jossa pidit pihvejä uunissa ylimääräinen rasva pois ja huuhtele se pienellä määrällä konjakkia. Mikäli sinulla ei ole konjakkia, voit tehdä tämän vedellä tai lihaliemellä. Kaada konjakki tai vesi tai lihaliemi kastikkeen joukoon. Lisää vielä ruokalusikallinen voita ja vatkaa se kastikkeeseen.
Asettele pihvit lautaselle ja laita molempien päällä pari ruokalusikallista kastiketta.
Lisäkkeeksi tälle ruokalajille sopivat esimerkiksi perunat ja pikaisesti ryöpätyt pavut tai parsakaali. Perunoista saa kivan makuiset ja näköiset seuraavalla tavalla: keitä perunat kypsiksi, ja paista niihin pikaisesti pinta pannulla voissa ja oliiviöljyssä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti