30. maaliskuuta 2011

Surf & Turf

Surf & Turfissa kuuleman mukaan kiteytyy kulinaarisen maailman kitsch sen viedessä hedonistisen nautinnon äärimmäisyyksiin. Todellakin, klassisessa muodossaan tämä ruokalaji yhdistää ruokalistan kaksi kalleinta raaka-ainetta: sisäfileen ja hummerin. Koska kuitenkin olemme opiskelijoita ja budjettimme on sen mukainen, tämä versio on hieman ystävällisempi kukkarolle. Merestä (surf) valitsimme jättikatkaravut ja maalta (turf) naudan ulkofileen. Lisäkkeeksi teimme vihreän perunamuussin jonka idea on varastettu eräästä ravintolasta :)

Täydellinen annoksesta tulisi, mikäli tähän keksisi vielä toisen sinisen lisäkkeen ikään kuin merta symboloimaan. Onko jollakulla tiedossa jokin sininen kasvis tai hedelmä? Elintarvikevärit ovat meidän keittiössä poissuljettuja vaihtoehtoja, joten ne eivät käy ;)

Raaka-aineet:

  • 2 x naudan ulkofilepihvejä
  • 10 x jättikatkarapua
  • herneitä n. 80 g
  • 10 kpl perunoita
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Voita
  • Oliiviöljyä
  • 2 x grillivarrasta
Tee ensiksi perunamuussi. Keitä perunat kypsäksi ja soseuta ne herneiden kanssa. Lisää joukkoon suolaa ja voita makusi mukaan. Pidä muussi lämpimänä sen aikaa kun paistat pihvit.

Seuraavaksi suolaa ja pippuroi pihvit ja paista ne kuumalla pannulla, voi ja öljy seoksessa, haluamaasi kypsyyteen. Paistettuasi pihvit, laita vetäytymään hetkeksi ja paista sillä aikaa katkaravut pikaisesti. Paistettuasi ravut, laita ne kahteen vartaaseen, 5 kumpaiseenkin. Laita lautaselle muussia, viereen pihvi ja vartaassa olevat ravut pihvin päälle.

Laitoimme vielä pihville omatekoista makuvoita,  mutta voit toki tehdä esim. punaviinikastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti