11. lokakuuta 2010

Hampurilaissämpylät

Itse tehtyihin hampurilaisiin kuuluvat tottakai myös itse tehdyt hampurilaissämpylät.

Tarvitset:

  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon loraus oliiviöljyä sekä suolaa. Lisää jauhoja desi kerrallaan kunnes saat hieman löysän tuntuista taikinaa. Peitä astia ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohonnut, pyörittele se pitkoksi ja leikkaa 8-10 osaan, riippuen siitä kuinka suuria sämpylöitä haluat. Pyörittele palat sämpylöiksi ja laita ne uuninpellille leivinpaperin päälle. Peitä sämpylät ja anna jälleen kohota kaksinkertaisiksi. Jos haluat sämpylöistä oikein säännöllisen muotoisia, tee niiden ympärille foliosta rinkula. Kun sämpylät ovat kohonneet, ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti