8. kesäkuuta 2010

Vaniljajäätelö

Ajattelin tehdä jäätelöä itse, sillä kaupassa myytävät "kermajäätelöt" ovat usein keinotekoisesti maustettuja kummallisia kasvirasvasotkuja. Jäätelön teko itse ei ole vaikeaa ja se maistuu varmasti paremmalle kuin kaupasta saatavat jäätelöt.

Tarvitset:
  • 1 kuppi täysmaitoa
  • 2 kuppia kermaa
  • 4 munan keltuaista
  • 3/4 kuppia sokeria
  • 1-1,5 vaniljatankoa
Kuumenna maito ja sokeri kattilassa. Sekoita munankeltuaiset keskenään ja kaada kuuma maito hiljalleen niiden sekaan koko ajan sekoittaen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet muna-maitoseokseen ja laita joukkoon myös halkaistu vaniljatanko. 1 vanilja tanko on luultavasti tarpeeksi, mutta laitoin itse puolitoista sillä vadelmapiirakan teosta oli jäänyt yli puolikas. Ala kuumentamaan muna-maitoseosta hiljaisella lämmöllä jatkuvasti sekoittaen kunnes se paksuuntuu niin paljon, että se peittää lusikan pinnan. Siivilöi seos kermaan joukkoon astiaan jossa haluat pitää jäätelön ja laita halkaistut vaniljatangot sekaan. Jäähdytä jäätelön alkua jääkaapissa noin tunnin verran.

Kun vaniljakerma on jäähtynyt, poista halkaistut vaniljatangot ja laita kerma pakastimeen. Noin tunnin päästä ota kerma pois. Tässä vaiheessa sen olisi pitänyt alkaa jäätymään astian reunoilta. Vatkaa kermaa muutaman sekunnin ajan voimakkaasti joko käsin tai sähkövatkaimella niin, että muodostuneet jääkristallit menevät rikki. Laita kerma takaisin pakastimeen ja toista tästä eteenpäin vatkaamista aina puolen tunnin välein vähintään neljä kertaa. Tämä antaa jäätelölle samettisemman rakenteen. Jäätelö on valmis kun se on jäätynyt kovaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti