4. joulukuuta 2015

Tomaattinen katkarapu-kalapata




  • 600 g lohifileetä
  • 200 g katkarapua
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl kuivattua tinjamia
  • 1 tlk tomaattimurskaa 
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruuna (mehu)
  • 3 rkl kalafondia
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • pinnalle fetaa ja persiljaa

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se parin sentin kokoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet.
Kaada uunivuokaan tomaattimurska ja vesi. Purista sitruunasta mukaan mehu. Lisää kalafondi, timjami, sokeri, hienonnettu valkosipuli sekä lohipalat ja jäiset katkaravut. 
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoile hienonnetun feta-juuston ja persiljan kanssa. 

Jos tahdot ruuasta juhlavamman vaihda katkaravut tiikerirapuihin ja sitruuna valkoviiniin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti